Vrije tijd

Reisverzekering

Trek je naar het verre noorden of plan je een trip naar de zon? Overweeg dan om een reisverzekering aan te gaan. Hiermee vertrek je met een gerust hart op reis zonder na te hoeven denken over verlies van bagage, autopech met een huurwagen of zorg in het buitenland.

Voorwaarden reisverzekering

Op reis gaan, brengt vaak de nodige spanning met zich mee. Vandaar dat het aangeraden is om hierop te anticiperen. Je aansluiten bij een reisverzekering is een voordelige manier om mogelijke problemen (groot of klein) uit de weg te banen. Een reisverzekering biedt in de meeste gevallen volgende voordelen:

  • Je kan ervoor kiezen om je alleen te laten verzekeren, maar kan de kosten ook delen door een reisverzekering met twee of de hele familie aan te gaan,
  • Je hebt wereldwijd recht op reisbijstand,
  • Dag en nacht recht op reisbijstand.,
  • Optie : Bij autopech zoals takelen van wagen, heb je recht op pechverhelping,
  • Optie : Indien je de reis door onverwachte omstandigheden dient te annuleren, heb je recht op annulatieverzekering,
  • Optie :Indien je bagage beschadigd raakt of je deze onderweg verliest, heb je recht op bagageverzekering.

Soorten reisverzekering

In het algemeen zijn er twee soorten reisverzekeringen mogelijk. Zo kan je kiezen voor een tijdelijke reisverzekering. Dat is een verzekering die je aangaat voor een bepaalde periode, bijvoorbeeld een eenmalige trip. Daarnaast is er ook een jaarlijkse reisverzekering die je het hele jaar door beschermt indien je meerdere keren per jaar op reis gaat.

Prijskaartje

De premie die je betaalt voor je reisverzekering is verschillend naargelang het aantal personen, het type verzekering, alsook de waarborgen die je er bij wenst te hebben. Daarnaast heb je de mogelijkheid om een reisverzekering aan te gaan bij je verzekeraar of bij een reisbureau. Bij een reisbureau betaal je vaak een lagere prijs, maar wees je ervan bewust dat de dekkingen hier veelal beperkter zijn waardoor je minder beschermt bent.